Ivan Bilić

Ivan je tijekom srednje škole odlučio studirati u Sjedinjenim Državama i birajući između biologije i ekonomije, odlučio se za ekonomiju ponajviše zbog toga što je fakultet bio smješten u Atlanti, mjestu idućih Olimpijskih igara. Simbolike radi, zbog te ljubavi prema sportu odlučio se za ekonomiju. Nakon studija se vratio u Hrvatsku, zaposlio u velikoj svjetskoj revizorskoj firmi i od posla više nije imao vremena ni za sport, ni za privatni život.

 

Radio je u EY-u na mjestima od asistenta u reviziji do mjesta voditelja odjela transakcija u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH. Zatim je bio direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci i na kraju direktor u reviziji u Mazars Cinotti Audit-u.

Na svim svojim radnim mjestima je radio s hrpom kvalitetnih i nekolicinom manje kvalitetnih ljudi koji su ga tjerali na konstantni razvoj i stručni rast. Stjecao je iskustva u reviziji, računovodstvenim standardima, transakcijama (dubinskim pregledima i valuacijama), forenzici, kontrolingu i u upravljanju društvima i timovima ljudi.

Uz završen studij na Georgia State University u Atlanti, Ivan je položio ispite pri međunarodnom Udruženju ovlaštenih račnovođa (ACCA – The Association of Chartered Certified Accountants), a u siječnju 2022. godine završio je program osposobljavanja za Voditelja izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova na Otvorenom učilištu Algebra. Bio je i sam član edukacijskih timova za interne edukacije u EY-u i Mazarsu na lokalnoj i globalnoj razini, te je predavač na Hrvatskom institutu za financije. 

Dulje vrijeme je razmišljao o pokretanju vlastite firme za poslovno savjetovanje, te je skupa sa svojom bivšom kolegicom i sadašnjom šogoricom Ivanom često razgovarao o dvojnom osamostaljivanju. Iz ideje su zajedno pokrenuli Eoneu – malu firmu za veliki savjet : ).

Ivana Rapić

Ivana je tijekom svoje profesionalne karijere u revizorsko-konzultantskim društvima radila na poslovima forenzike, eksterne revizije pojedinačnih i konsolidiranih financijskih izvještaja pripremljenih prema MSFI-jevima i HSFI-jevima, ostalih revizorskih usluga (uključujući dogovorene postupke vezano za provjere financijskih izvještaja EU financiranih projekata), interne revizije, projektima financijskog dubinskog snimanja tvrtki iz različitih industrija te drugim transakcijski povezanim poslovima u Hrvatskoj i regiji (Slovenija, Rumunjska, Kosovo).

Većinu svoje karijere provela je u Big4 firmama (EY i PwC Hrvatska) pri čemu je prije osnivanja društva Eonea zadnjih 5,5 godina u društvu PwC Hrvatska aktivno sudjelovala u razvoju i pružanju forenzičkih usluga vodeći odjel Forenzike.

U forenziku se Ivana „zaljubila“ relativno rano u svojoj karijeri, radeći na forenzičkom projektu još kao revizor. Specijalizirajući se kasnije baš u forenzici, radila je na istragama i forenzičkim pregledima, projektima provjere usklađenosti sa specifičnim regulatornim propisima vezanim za prijevare (najčešće s američkim Zakonom o sprečavanju korupcije u inozemstvu – FCPA) ili internim propisima; pružala je podršku u međunarodnim arbitražama i komercijalnim sporovima pred lokalnim sudovima u regiji, usluge prikupljanja korporativnih podataka (corporate intelligence), forenzičku podršku u revizorskim projektima i savjetovanje vezano uz sprečavanje prijevara ili unaprijeđenja u području usklađenosti. Forenzičke usluge Ivana je provodila prvenstveno u društvima privatnog te manjim dijelom javnog sektora iz različitih industrija u Hrvatskoj i regiji (Srbija, Slovenija, Bosna i Hercegovina).

Ivana je diplomirala na Ekonomskom faksu, ovlašteni je revizor pri Hrvatskoj revizorskoj komori i Ovlašteni računovođa (FCCA) pri međunarodnom Udruženju ovlaštenih račnovođa (ACCA – The Association of Chartered Certified Accountants). U siječnju 2022. godine završila je program osposobljavanja za Voditeljicu izradbe i provedbe projekata financiranih iz EU fondova na Otvorenom učilištu Algebra.

Također je potpredsjednica Hrvatske podružnice međunarodnog Udruženja ovlaštenih istražitelja prijevara (ACFE – Association of Certified Fraud Examiners) i od 2016. godine druga nositeljica certifikata Ovlaštenog istražitelja prijevara u Hrvatskoj (CFE – Certified Fraud Examiner).